About
822AR

Daniele Marques & Bruno Zurkirchen

Schulhauserweiterung

1988–1994

The two-storey extension building consists of two transoms placed back to back, which jump half a storey in height. The monopitch roofs are covered with Uginox sheet metal. The corridor on the upper floor is illuminated by the vertical offset and a window band. The elongated west and east facades are also fitted with continuous bands of windows, which are composed of high rectangular panes. The staircase is recessed into the slope in the northeast corner and is characterised by narrow, high ribbon windows on the exterior. The saw-rough fir wood formwork underlines the horizontal of the parapets. The patina of the cladding contrasts with the white window frames. The closed narrow sides are vertically boarded. The older plaster building and the new building are connected by a narrow glazed joint.

On the ground floor of the extension building there are two classrooms and the kindergarten, on the upper floor four more classrooms. The interior walls of the extension are made of formwork raw exposed concrete. The ceilings are clad with white cement bonded wood fibre boards. The corridors are very wide and are also used for group work.

Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
Schulhauserweiterung
47°03'19.3"N 8°25'49.3"E

Location: Greppen, Switzerland
Type: Education, Extension, School

Client: Gemeinde Greppen
Project Team: Mike Staub - Gréant Mears - Sabine Mauthe
Engineer: HSK Ingenieure, Weggis
Photography: Gino Maissen


Posted: February 2020
Category: Architecture

Source